Dorpshuis

Als Dorpshuis heeft het Eierlandsche Huis een eigen karakter ontwikkeld dankzij de wensen en initiatieven van de bewoners van De Cocksdorp. Het dorpshuis speelt dan ook een grote rol bij evenementen in het dorp. Er wordt regelmatig een gezamenlijke dorpsmaaltijd bereid en bij dorpsfeesten wordt er vaak gezellig gebruikgemaakt van de ideale locatie en ruimte van het Eierlandsche Huis. 

Beheer

Het beheer van het Eierlandsche Huis valt onder de verantwoording van Ruud de Kemp.

Ruud de Kemp woont vier jaar op Texel. Hij kwam al op Texel vanaf dat hij adem kan halen. Eerst op vakantie met zijn ouders en later als puber om lekker ouderwets te feesten. Toen Ruud later getrouwd was en zelf kinderen had, ging hij als vanzelfsprekend weer naar Texel. Nog weer later gingen hij en zijn vrouw zo vaak een dagje naar Texel, dat het bijna onzin leek om tussendoor weer naar huis te gaan. Ruud heeft een mooie boerderij gekocht met tuin met een weids uitzicht. Omdat Ruud ook nog een eigen reclamebureau heeft kan hij vanuit huis prima werken. 

Het is de bedoeling om met nieuwe energie en fris enthousiasme het Eierlandsche Huis weer te vullen met alle activiteiten. Naast vergaderingen kunnen ook feesten en partijen hier prima plaats vinden en verder alles wat het gezellig en prettig met een hapje en een drankje. Al deze activiteiten hebben een sociale en samenbindende functie. Ruud vind dit heel belangrijk.

Het Eierlandse Huis

Klimpstraat 33
1795 AL De Cocksdorp
Tel: (0222) 316507 

Contactgegevens

Ruud de Kemp
06-54706848                            
ruud@eetcafedietwee.nl

Bestuur Stichting

Bestuursleden
Anja van der Heide            Voorzitter/secretaris
Wil Homan                          Penningmeester

Geschiedenis
Een paar honderd jaar geleden bestond Texel uit twee eilandjes: ‘Het Oude Land van Texel’ en ‘Eierland’. In 1629 werd Eierland door middel van een zanddijk met het Oude Land verbonden. De oorsprong van het Eierlandsche Huis werd korte tijd hierna al gelegd. Het functioneerde in het begin als posthuis, bergplaats voor strandgoed en toevluchtsoord voor schipbreukelingen. In 1894 werd het Eierlandsche Huis gesloten en verderop als boerenwoning herbouwd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de boerderij verwoest. Tegenwoordig functioneert het Eierlandsche Huis als dorpshuis, sporthal en plek voor bijeenkomsten, feesten en partijen.  

Sponsors

logo oranje fondslogo-texelfonds.pngsponsoren-samen_een_texel_-_kopie.pngsponsoren-stichting_steun_emilia_gollards_-_kopie_-_kopie.pngsponsoren-gemeente_texel.pngsponsoren_VSBfonds.jpg sponsoren_logo-teso.jpg logo_deko.pngrabobank-logo-png.pngcropped-Logo-Stiftexel-505x218.png

Dorpscommissie Eierland

logo-krim.png

Contact

Het Eierlandsche Huis

Klimpstraat 33
1795 AL De Cocksdorp
ruud@eetcafedietwee.nl
06-54706848

Openingstijden

Maandag vanaf 16:30 uur
Dinsdag vanaf 16:30 uur
Woensdag vanaf 13:30 uur
Donderdag vanaf 16:30 uur
Vrijdag vanaf 16:30 uur
Zaterdag gesloten
Zondag gesloten