Dorpshuis

Als Dorpshuis heeft het Eierlandsche Huis een eigen karakter ontwikkeld dankzij de wensen en initiatieven van de bewoners van De Cocksdorp. Het dorpshuis speelt dan ook een grote rol bij evenementen in het dorp. Er wordt regelmatig een gezamenlijke dorpsmaaltijd bereid en bij dorpsfeesten wordt er vaak gezellig gebruikgemaakt van de ideale locatie en ruimte van het Eierlandsche Huis. 

Beheer

Het beheer van het Eierlandsche Huis valt onder de verantwoording van Wil en Henk Dielemans.

 

WIE ZIJN WIJ:

Wij zijn Wil en Henk Dielemans en de beheerders van het Eierlandschehuis.

Wij wonen sinds 1 oktober 2009 op Texel en sinds maart 2010 in De Cocksdorp aan de Langeveldstraat. Voor die tijd woonden we in Nieuwegein. We komen al vanaf 1975 op Texel, op de Krim. Eerst alleen de vakanties en later bijna ieder weekend vanaf een tentje tot een stacaravan.

Wij willen van het Eierlandsche Huis weer de huiskamer van De Cocksdorp maken waar iedereen welkom is vanaf ‘s morgens 11.00 uur tot ????. Dat ligt eraan hoe gezellig het is. Op de maandag vanaf 17.00 uur!

Kort gezegd: kom gezellig een praatje maken of een biljartje spelen. Met elkaar een kaartje leggen of een krantje lezen. Of kom koersbal oefenen.

Voor de jongeren gezellig darten, poolen of tafelvoetballen.

En als het mooi weer is, lekker tennissen en daarna op het terras een drankje doen.

Wil & Henk Dielemans         

Klimpstraat 33

1795 AL De Cocksdorp
Tel: (0222) 316507 / b.g.g: 06-19749159                             

E-mail: Eierlandschehuis@kpnmail.nl

Bestuur Stichting

Bestuursleden
Anja van der Heide            Voorzitter/secretaris
Wil Homan                          Penningmeester

Geschiedenis
Een paar honderd jaar geleden bestond Texel uit twee eilandjes: ‘Het Oude Land van Texel’ en ‘Eierland’. In 1629 werd Eierland door middel van een zanddijk met het Oude Land verbonden. De oorsprong van het Eierlandsche Huis werd korte tijd hierna al gelegd. Het functioneerde in het begin als posthuis, bergplaats voor strandgoed en toevluchtsoord voor schipbreukelingen. In 1894 werd het Eierlandsche Huis gesloten en verderop als boerenwoning herbouwd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de boerderij verwoest. Tegenwoordig functioneert het Eierlandsche Huis als dorpshuis, sporthal en plek voor bijeenkomsten, feesten en partijen.  

Sponsors

logo oranje fondslogo-texelfonds.pngsponsoren-samen_een_texel_-_kopie.pngsponsoren-stichting_steun_emilia_gollards_-_kopie_-_kopie.pngsponsoren-gemeente_texel.pngsponsoren_VSBfonds.jpg sponsoren_logo-teso.jpg logo_deko.pngrabobank-logo-png.pngcropped-Logo-Stiftexel-505x218.png

Dorpscommissie Eierland

logo-krim.png

Contact

Het Eierlandsche Huis

Klimpstraat 33

1795 AL De Cocksdorp

Openingstijden:

Maandag vanaf 17.00 uur
Dinsdag t/m vrijdag vanaf 11.00 uur. 

Zondag van 15.00 - 20.00 uur

Zaterdag GESLOTEN van 1 november - 1 april

Behalve voor eventuele partijen!!